Elektromaterialen

Fabrikanten

Nieuwsbrief

Groepenkast-kopen

Groepenkast kopen

Wilt u een groepenkast kopen? Dan bent u bij Goedkoop Elektra aan het juiste adres. Wij kunnen u verschillende groepenkasten aanbieden met of zonder toebehoren. Wilt u een groepenkast kopen van Hager, Eaton, Gewiss of ABB? Bekijk dan nu onze webshop!

 • Groepenkast kopen? Gebruik ons keuzeplan!

Keuzeplan (Het keuzeplan komt over...

Groepenkast kopen

Wilt u een groepenkast kopen? Dan bent u bij Goedkoop Elektra aan het juiste adres. Wij kunnen u verschillende groepenkasten aanbieden met of zonder toebehoren. Wilt u een groepenkast kopen van Hager, Eaton, Gewiss of ABB? Bekijk dan nu onze webshop!

 • Groepenkast kopen? Gebruik ons keuzeplan!

Keuzeplan (Het keuzeplan komt overeen met de keuzes die gemaakt moeten worden om een groepenkast te vinden op deze site)

Stap 1: Bepaal of u een 1-fase of een 3-fase aansluiting heeft, of dat u deze in de toekomst nodig heeft. 

In woonhuizen is dit vaak 1-fase met een hoofdzekering van 40A of een 3-fase aansluiting afgezekerd op 25A. Gaat u elektrisch koken bekijk dan in de handleiding wat voor aansluiting u minimaal nodig heeft.

Stap 2: Bepaal het aantal groepen (Installatieautomaten) :

Voor elk zwaar apparaat boven de 2000W neem je een eigen groep.

Afhankelijk van de grootte van het huis en de verschillende stroomverbruikers, verdeel je de de stopcontacten en de lichtpunten over verschillende groepen .

Voor kookplaten zijn er verschillende speciale groepen, raadpleeg de handleiding van de kookplaat welke u nodig heeft. Dit kan een 2x230V fornuisgroep (1-fase) zijn of een 3-fase fornuisgroep.

Stap 3: Bepaal het formaat van de kast, factoren die hier invloed op hebben zijn:

 • Wat is de beschikbare ruimte in de meterkast
 • Wat is de lengte van eventueel bestaande bedrading
 • Is er mogelijkheid tot uitbreiden
 • Prijs (verwaarloosbaar) .

Stap 4: Bepaal de laatste details:

Het is verplicht dat een hoofdschakelaar een woning in 1-handeling spanningsvrij kan maken. Er is geen nieuwe hoofdschakelaar nodig indien de nieuwe kast bij de oude hoofdschakelaar wordt geplaatst. Wanneer de groepenkast als onderverdeelinrichting ergens wordt geplaatst, dan moet ook deze groepenkast met 1 handeling spanningsvrij gemaakt kunnen worden.

Als in stap 2 een eventuele groep voor elektrische kookplaten is gekozen, neem dan de keuze voor deze groep over. Wanneer u een deurbel heeft die niet op batterijen werkt of mechanisch is, kies dan voor een Beltransformator.

Opmerkingen:

Het aantal aardlekschakelaars wordt bepaald door het aantal groepen, maximaal 4 groepen per aardlekschakelaar.

LET OP: Omdat groepenkasten vaak direct boven de stroommeter geplaatst worden, zijn deze aan de onderzijde open. Bestel indien nodig een inzetstuk onderzijde.

Groepenkast kopen? Lees de product specifieke informatie:

Alle groepenkasten zijn voorzien van KEMA-Keur en worden geleverd met 2 jaar garantie.Alle ABB, Eaton Holec, Eaton Moeller en Hager groepenkasten worden compleet met bedrading en aansluitklaar afgeleverd. Het assortiment bestaat uit een kleine 100 verschillende kasten. Goedkoop Elektra heeft bewust gekozen om geen groepenkasten op te nemen welke bestaan uit 2 kleinere kasten. Deze zijn allemaal samen te stellen uit de standaard kasten die wel in ons assortiment zijn opgenomen. Indien het gewenste model er niet tussen staat, dan is het mogelijk een standaard kast te nemen en deze uit te breiden met onderdelen uit de rubriek "onderdelen" van het desbetreffende merk. Uitbreiden is zeer eenvoudig omdat alle merken de groepenkasten gereed maken voor de maximale configuratie.

Merk specifieke informatie:

ABB HAF:

Alle ABB HAF groepenkasten zijn voorzien van een Bussboard systeem, ingeklikte automaten staan daardoor direct onder spanning. De draden kunnen zonder schroeven weer in de automaten geklikt worden.

Het merk HAF (Hollandse Apparaten Fabriek) is jaren geleden overgenomen door het Zweedse ABB, waarna de naam gecombineerd is tot ABB HAF, ondanks de overname worden de groepenkasten van dit merk nog steeds in Nederland geproduceerd.

EATON MOELLER:

Het merk Moeller is in 2009 overgenomen door Eaton, waarna een naamsverandering in Eaton Moeller heeft plaats gevonden. Het merk Moeller is zeer bekend. Door de grote aantallen die geproduceerd worden kan ook de prijs laag gehouden worden. Eaton Moeller staat voor een zeer hoge kwaliteit met een goede prijs. Alle groepenkasten zijn voorbereid op de maximale uitbreiding.

EATON HOLEC: https://goedkoop-elektra.nl/210-eaton-groepenkast

Het Nederlandse merk Holec is enkele jaren geleden overgenomen door het Amerikaanse Eaton, waarna de naam samengevoegd is. In April 2011 heeft Eaton Holec een nieuwe lijn groepenkasten geïntroduceerd. Het gebruiksgemak werd hierdoor vergroot en de mogelijkheden voor de installateur enorm zijn toegenomen. Meer info is te vinden op de "Eaton Holec Syssteem 55" pagina. De groepenkasten zijn standaard voorbereid op de maximale uitbreiding.

HAGER:

Het kwaliteitsmerk Hager is naast Eaton en ABB één van de grootste merken. In de volgende flyer van Hager staan de voordelen van het merk genoemd. http://download.hager.com/nl/leaflet/flyer_vision_2010.pdf

Ook deze groepenkasten zijn standaard voorbereid op de maximale uitbreiding, hierdoor is uitbreiden zeer eenvoudig en hoeven geen extra aansluitmaterialen bijbesteld te worden.

Meer

Groepenkast-kopen Er zijn geen producten in deze categorie.

Subcategorieën

 • Steek relais

  Zeer geschikt voor zowel algemene en industriële toepassingen. Van wisselspanning schakelen met ohmse belasting.

  Kenemerken:

  • Bluskamers
  • Hulprelais
  • Insteekrelais
  • 2 wisselcontacten
  • AC en DC spoelen
  • Bluskamers
  • Standaard mechanische indicator
  • Cadmium vrije contacten
  • Universele pinning

  Meer informatie over een Eaton groepenkast/meterkast, zie: https://goedkoop-elektra.nl/210-eaton-groepenkast

 • Hager

  Hager groepenkasten

  De groepenkasten van Hager zijn al jaren een vertrouwd gezicht binnen veel Nederlandse woningen. Hager groepenkasten zijn veelzijdig en vertrouwd voor elke installateur. De samengestelde en voorbedrade groepenkasten bieden u de mogelijkheid om moeiteloos een betrouwbare installatie op te leveren.

   

  Aandacht voor de gebruiker

  De ervaring en het gebruiksgemak voor de eindgebruiker staat bij Hager altijd voorop. De huidige versie met een QuikConnect veerklemtechniek en een buisinvoerstuk dat zeer montagevriendelijk is, maakt Vision de ideale verdeler voor elke woning. Sinds 2010 zijn de Hager Vision groepenkasten op diverse punten aangepast en verbeterd. Hierbij werd rekening gehouden met de wensen van de eindgebruiker.

   

  Alle groepenkasten worden nu compleet geassembleerd en geleverd met een groepencodering. Er zijn zo’n 600 verschillende configuraties gedefinieerd in onze logistieke- en productiesystemen. Dit betekent snelle en betrouwbare levering van de gewenste groepenkast.

   

  Installeren op uw manier

  Een kant-en-klare groepenkast van Hager is te verkrijgen in een 1-fase of in een 3-fase variant.  U kunt kiezen voor kant-en-klare groepenkasten met verschillende samenstellingen, groepen en aardlekgroepen. Deze kasten hebben als extra optie een ingebouwde kookgroep, beltrafo, of beide


  Bouwt u liever zelf een groepenkast die beter aansluit bij uw wensen? Ook dat is geen probleem met het uitgebreide assortiment van Hager. In dat geval kiest u een lege kast en vult u hem zelf aan met de losse onderdelen, zoals losse groepen en aardlekschakelaars. Met Hager Vision groepenkasten kunt u uw elektra aansluiten op een manier die het beste bij u past. Klik hier om uw eigen model Hager groepenkast samen te stellen met onze unieke tool.

  Liever een Eaton Groepenkast? Wij leveren eveneens uw (eventueel zelf samengestelde) compleet bedraad Eaton groepenkast de volgende dag uit voorraad bij u thuis!

 • Eaton groepenkast

  Eaton groepenkasten

   

  Eaton Holec is in Nederland één van de bekendste leveranciers op het gebied van groepenkasten.

  Een groepenkast, in de volksmond ook wel verdeelkast genoemd, beschermt het elektrische systeem in geval van overbelasting, kortsluiting of aardfouten. In al deze situaties wordt een sectie van het elektrische systeem door middel van een installatieautomaat of aardlekschakelaar automatisch uitgeschakeld. Op deze manier wordt de kans op brand en letsel weggenomen.

  Voorop in veilige elektrotechniek

   

  Eaton Holec biedt naast verdeelkasten die aan de geldende wettelijke normen voldoen ook oplossingen die nóg een stap verder gaan. Er wordt constant nagedacht over aanpassingen die nóg beter aansluiten op de vereisten van de hedendaagse gebruikers. Eaton groepenkasten zijn standaard bedraad en voldoen aan alle keurmerken zoals het welbekende KEMA keurmerk.

  Eaton Holec Medusa: voor grotere woningen of kantoren

   

  Medusa groepenkasten zijn een onderdeel van Eaton Holec. Deze groepenkasten worden gebruikt wanneer er grotere verdeelkasten moeten worden toegepast. Medusa is een laagspanningsverdeelkast van maximaal 80 ampère voor toepassingen in (luxe) grotere woningen of kantoren. Er zijn naast de lege groepenkasten ook voorgemonteerde Eaton Medusa kasten leverbaar.

   

  Bestel uw Eaton groepenkast online

   

  Bij Goedkoop-elektra maken we het u graag gemakkelijk om een Eaton groepenkast te bestellen. U selecteert de groepenkast en eventuele onderdelen die u zoekt in onze webshop. Vervolgens betaalt u met één van onze beveiligde betaalmethoden, vaak heeft u uw groepenkast vervolgens binnen 24 uur bij u thuis. Heeft u speciale wensen voor uw groepenkast? Neem dan contact op met onze klantenserivce via info@goedkoop-elektra.nl

   

  Eaton groepenkast samenstellen naar uw wens!

   

  Met onze configurator kunt u uw Eaton groepenkast volledig naar wens samenstellen.

  De groepenkast wordt compleet bedraad en geleverd binnen 24 uur.

  Ook kunnen wij grotere aantallen Eaton groepenkasten leveren uit voorraad en voor een scherpe prijs.

   

  Klik hier om uw eigen model Eaton Holec groepenkast samen te stellen met onze unieke tool.

 • Gewiss

  In deze map vindt u goedkope A-kwaliteit groepenkasten van het merk Gewiss.

  Gewiss groepenkasten en componenten hebben zichzelf al jaren lang bewezen als een goedkoop, maar kwalitatief sterk product.
  Dit A-merk onderscheidt zich door een lagere prijs dan de leveranciers: Hager, Eaton en ABB.

  Klik hier om uw eigen model Gewiss groepenkast samen te stellen met onze unieke tool.

  Liever een Eaton Groepenkast? Wij leveren eveneens uw (eventueel zelf samengestelde) compleet bedraad Eaton groepenkast de volgende dag uit voorraad bij u thuis!

   

 • ABB-HAF

  ABB HAF groepenkast

  De groepenkasten van ABB staan bekend om de snelle en eenvoudige installatie.

  Het gekende Busboard systeem maakt het mogelijk om op een zeer eenvoudige manier de verschillende onderdelen in de ABB groepenkasten te installeren.

  Het modulair opgebouwde systeem zorgt ervoor dat u de groepenkast volledig zelf kunt indelen aangepast aan uw eigen wensen. Naast de keuze om een ABB groepenkast zelf samen te stellen met losse componenten heeft u ook de keuze om een AAB groepenkast kan en klaar te kopen.Een volledige groepenkast is te verkrijgen in een 1-fase en een 3-fase uitvoering. Klik hier om uw eigen model ABB groepenkast samen te stellen met onze unieke tool.

  Naast deze opties kunt u ook kiezen voor een aparte lichtgroepenkast, aardlekschakelkast of een kast met fornuisgroep.Verder is de ABB groepenkast  ook nog uit te breiden met een extra installatieautomaat, beltransformator, fornuis- of lichtgroep.Wanneer de ABB groepenkast moet worden uitgebreid, is dit zeer eenvoudig te realiseren. U hoeft alleen de benodigde componenten op het Busboard te klikken. Hierbij maken de steekcontacten automatisch contact.Bedrading aansluiten aan de zijde van de voeding is bij de ABB groepenkast niet meer nodig. De groepenkast uitbreiden is dus een zeer eenvoudig klusje.

  Liever een Eaton Groepenkast? Wij leveren eveneens uw (eventueel zelf samengestelde) compleet bedraad Eaton groepenkast de volgende dag uit voorraad bij u thuis!

 • Kwh meters

  Een kilowattuurmeter(KWh meter), elektriciteitsmeter of stroommeter wordt gebruikt om het elektriciteitsverbruik van een woning of bedrijf te meten. De WKh meter zit in de meterkast en is een belangrijk onderdeel van de elektrische installatie. 

  Deze meters kunnen in o.a. de Eaton groepenkast gemonteerd worden.

  Meer informatie over Eaton groepenkasten/meterkasten, zie: https://goedkoop-elektra.nl/210-eaton-groepenkast

 • Zekeringen/Passchroef

  Zekeringen:
  In een elektrische installatie is een zekering de bescherming tegen te hoge stromen. Als er een te hoge stroom of een kortsluiting voorkomt kan de bedrading of de apparatuur zelf onherstelbaar beschadigd raken. Wanneer zo'n situatie dus plaatsvind zal de zekering de stroomkring breken. Hierdoor voorkom je mogelijke schade.

  Deze zekeringen kunnen geplaatst worden in o.a. een Eaton groepenkast/meterkast. 

  Voor meer informatie over Eaton groepenkasten, zie: https://goedkoop-elektra.nl/210-eaton-groepenkast

 • Klokken

  Schakelklokken/Tijdklokken kunnen op bepaalde tijden stroom schakelen.

  Zo kunt u bijvoorbeeld tussen 3 en 4 geen stroom doorlaten en daar buiten wel.

 • Zelf samenstellen

  Wij kunnen groepenkasten voor u samenstellen van de merken: Hager, Eaton klik hier, Gewiss, ABB en Schneider

  Gebruik onze builder om makkelijk zelf te kiezen hoe veel groepen je wilt, het aantal aardlekschakelaars, het merk, het formaat van de groepenkast en meer.

  Wij bieden automaten, stopcontacten, aardlekschakelaars, hoofdschakelaars, kookgroepen en meer aan in onze configurator. 

  Na dat u uw kast heeft samengesteld kunt u die bestellen en zetten wij die voor u in elkaar en wordt die naar u verzonden.

  Wij zorgen voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van de montage van de onderdelen.


  Met onze nieuwe groepenkast configurator kunt u nog sneller uw groepenkast samenstellen van de bovenstaande merken.
  Mocht u uw groepenkast niet kunnen samenstellen raad ik u aan een mail te sturen naar info@goedkoop-elektra.nl

 • Rijgklemmen

  DIN-rail klemmenblok(rijgklem) met schroefcontacten

  Omdat Wieland rijgklemmen wereldwijd bekent zijn, heeft u ook een zeer betrouwbare aansluiting.

  Din-rail rijgklemmen met schroefdraad zijn handig en verkrijgbaar in de standaard kleuren grijs, blauw en geel/groen. Wij leveren uit voorraad in de maatvoering: 2,5mm2 t/m 4mm2, 6mm2, 10mm2 en 16mm2

  Ook alle toebehoren kunt u bij ons vinden, toebehoren zoals een Eaton groepenkast.

 • ETI aardlekautomaten

  ETI aardlekautomaten type:KZS-1M

  ETI aardlekautomaten is een serie aardlekautomaten van één module breed. Doordat de aardlekautomaat slechts 1 module breed is wordt zowel tijd als geld bespaard en is men zeer flexibel wat betreft uitbreiding van bestaande installaties.

  • Spanning: 230 V
  • Stroom: 6 t/m 25 A
  • Foutstroom: 30 mA
  • Karakteristieken: B en C
  • Klasse: A
  • Kortsluitstroom: 6 kA
  • Bouwhoogte: 68 mm
  • Breedte: 18 mm (1 module)
  • Keurmerk: CE en KEMA keur
 • Spelsberg

  Goedkoop-elektra is en blijft uitbreiden!

  Hier vindt u een overzicht van onze Spelsberg modulairen kasten.
  De meest voorkomende Spelsberg kasten zijn de: AKe48, AKe36, AKe24 en diversen andere uitvoeringen.

  Mocht u vragen hebben raad ik u aan contact met ons op te nemen door  hier  uw vraag te stellen.

 • Eaton-Holec Halyester

  Hier vindt u binnenkort ons assortiment Eaton-holec halyester kasten.

 • Schneider Electric

  Sinds begin 2017 bieden wij Schneider groepenkasten en kunt u via de configurator een Schneidergroepenkast samen stellen naar wens.
  En uit voorraad leverbaar! Naar veel onderhandelingen kunnen wij u standaard en zelf samengestelde groepenkasten leveren voor unieke lage prijzen.

  Klik hier om uw eigen model Scneider groepenkast samen te stellen met onze unieke tool.

  Liever een Eaton Groepenkast? Wij leveren eveneens uw (eventueel zelf samengestelde) compleet bedraad Eaton groepenkast de volgende dag uit voorraad bij u thuis!

Het gemak van een ruime keuze

U HEEFT KEUZE UIT DUIZENDEN PRODUCTEN VAN TIENTALLEN LEVERANCIERS EN MERKEN

GOEDKOOP-ELEKTRA LEVERT UITLSUITEND TOPMERKEN. WIJ BIEDEN U EEN RUIM ASSORTIMENT MET PRODUCTEN DIE AAN HOGE KWALITATIEFE EISEN VOLDOEN.

BEKIJK ALLE MERKEN & LEVERANCIERS SPECIALE WENSEN?
company-logo

Wij waarborgen en streven altijd naar een

DE BESTE
KWALITEIT & SERVICE

WIJ LUISTEREN NAAR DE WENSEN VAN ONZE KLANTEN. VELE GINGEN U VOOR EN WIJ BEDANKEN HUN VOOR DE MOOIE BEOORDELINEN, WIJ STREVEN NAAR EEN UITSTEKENDE SERVICE EN LAGE PRIJZEN.

9.1

De waardering van Goedkoop-Elektra.nl bij Kiyoh Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 851 reviews.