Elektromaterialen

Fabrikanten

Nieuwsbrief

Perilex

Het Perilex-systeem wordt slechts toegepast in kleinere bedrijven (bakkerijen, horeca, et cetera), de gezondheidszorg (ziekenhuizen, laboratoria) en de woningbouw voor het aansluiten van bijvoorbeeld ovens en elektrische kookplaten.

De aansluitingen van elektromotoren aan dit systeem is niet raadzaam vanwege de onzekerheid over de draairichting...

Het Perilex-systeem wordt slechts toegepast in kleinere bedrijven (bakkerijen, horeca, et cetera), de gezondheidszorg (ziekenhuizen, laboratoria) en de woningbouw voor het aansluiten van bijvoorbeeld ovens en elektrische kookplaten.

De aansluitingen van elektromotoren aan dit systeem is niet raadzaam vanwege de onzekerheid over de draairichting. In de industrie en de bouw is het systeem nooit doorgebroken omdat de 60309-2 stekkers veel robuuster zijn dan Perilex en omdat de 60309-2 stekkers ook buiten gebruikt mogen worden. Sinds 1 januari 1975 mogen de Perilex-stekers niet meer in nieuwe installaties in de industrie toegepast worden, echter nog wel in huishoudens, gezondsheidszorg en de kleinere bedrijven. De voordelen van het Perilex-Systeem ten opzichte van CEE stekkers zijn de compacte bouwwijze en de eenvoudige reiniging.

In de woningbouw wordt de perilex contactdoos vooral gebruikt voor;het aansluiten van de voeding van een mechanische ventilatie met 3 standen. De nul wordt dan op de "N" klem aangesloten, de vaste voeding op "L1" voor ventilatiestand laag, de geschakelde voeding voor ventilatiestand midden op klem "L2" en de geschakelde voeding voor ventilatiestand hoog op klem "L3".

  • het aansluiten van een kookplaat op 2 fasen en 2 nullen (2x230V kookgroep). Deze aansluiting is niet gestandaardiseerd en zal dus altijd met een tweepolige spanningszoeker gemeten moeten worden voordat een kookplaat aangesloten wordt. Vaak wordt echter aangehouden: klem "N" voor de eerste nul, klem "L1" voor de tweede nul, en klem "L2" en "L3" voor de beide fasen. Echter ook komt voor: klem "N" voor de eerste nul, klem "L2" voor de tweede nul, en klem "L1" en "L3" voor de beide fasen. Daarom voor het aansluiten van het kooktoestel altijd eerst de aansluiting in de wandcontactdoos meten.
  • het aansluiten van een kookplaat op 3 fasen en 1 nul (krachtgroep).

(de aardleiding in bovenstaande situaties altijd aan te sluiten op het aardcontact PE)

Meer

Perilex Er zijn 9 producten

Toont 1 - 9 van de 9 items

Het gemak van een ruime keuze

U HEEFT KEUZE UIT DUIZENDEN PRODUCTEN VAN TIENTALLEN LEVERANCIERS EN MERKEN

GOEDKOOP-ELEKTRA LEVERT UITLSUITEND TOPMERKEN. WIJ BIEDEN U EEN RUIM ASSORTIMENT MET PRODUCTEN DIE AAN HOGE KWALITATIEFE EISEN VOLDOEN.

BEKIJK ALLE MERKEN & LEVERANCIERS SPECIALE WENSEN?
company-logo

Wij waarborgen en streven altijd naar een

DE BESTE
KWALITEIT & SERVICE

WIJ LUISTEREN NAAR DE WENSEN VAN ONZE KLANTEN. VELE GINGEN U VOOR EN WIJ BEDANKEN HUN VOOR DE MOOIE BEOORDELINEN, WIJ STREVEN NAAR EEN UITSTEKENDE SERVICE EN LAGE PRIJZEN.

9.1

De waardering van Goedkoop-Elektra.nl bij Kiyoh Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 851 reviews.